05 Groepsaccommodatie Meekes

<< Terug naar overzicht

Fietsroutes in en rondom Vragender - Oost Gelre
De Achterhoek is een prachtige omgeving om te fietsen. Hier vindt u enkele fiets- en mountainbike routes in de omgeving van Eibergen.


Fietsknooppuntennetwerk Achterhoek
De Achterhoek is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Met dit netwerk zijn eindeloos veel fietsroutes te maken door de Achterhoek.

Het Achterhoekse fietsroutenetwerk is bijna 1.500 kilometer lang, telt 330 zogenaamde knooppunten en sluit aan op de knooppuntsystemen van de Veluwe, Salland en Twente.

De Flamingoroute
Totaal 90 km en kan gemakkelijk in etappes gefietst worden . De route loopt door de Achterhoek, Twente en Duitsland. U komt dan ook langs het Zwillbrocker Venn, waar flamingo's verblijven. 

ATB-route De Graafschap
Parcours van 90 km over voornamelijk onverharde paden rondom Lochem, Vorden, Ruurlo, Borculo en Gorssel.

ATB-route rondom Winterswijk
De route heeft een lengte van ca. 45 km. All Terrain Biken is een sportieve uitdaging voor velen. Voor de deelnemers is door de buurtschappen rondom Winterswijk een bewegwijzerde route uitgezet van ca. 45 kilometer.

Fietsroutes in en rondom Vragender - Oost Gelre

Natuurpark Zwillbrocker Venn
Een mooi gebied, waar 's zomers flamingo's en vele watervogels verblijven. U kunt om het "Venn" een mooie wandeling van zo'n 7 km maken.

Het Zwillbrocker Venn: ligt net over de Duitse grens, en is gemakkelijk via Rekken bereikbaar. (10,2 km)

De Leemputten
Hier werd vroeger leem afgegraven voor de steenfabrieken in de regio. Nu is het een prachtig stukje natuur waar u een wandeling van 3 km kunt maken.

Tevens kunt u er waterfietsen door de oude leemgroeven welke nu gevuld zijn met water.

Ga naar boven